Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tulipánszüret

Magyarország legnagyobb Tulipánszürete közel félmillió tulipánnal vár!

Virágoskertünk már 8. alkalommal bont szirmot Kőröshegyen. A tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal közel félmillió tulipán , újabb területek és teljesen új fotós elemek várják látogatóinkat a Balaton mellett!
Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahol változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat ültettünk. Szakaszosan nyitjuk meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.

A tulipánvásár tervezett időpontja, nyitva tartás:

2024. március 29. és április 21. között minden nap!

Hétköznap: 9:00-17:00 óra között. 

Hétvégén: 9:00-18:00 óra között.


Ez változhat az időjárás és a virágzás függvényében. Érdemes az eseményhez csatlakozni, hiszen minden fontos információt itt osztunk meg először, a szüret ideje alatt pedig naponta érkezünk a legfrissebb fejleményekkel. 

Belépőjegyek: 
Belépődíj: 1000Ft/fő (gyermekeknek 12 éves korig ingyenes)

Tulipán ára: 300 Ft/szál

Váltsd meg a jegyedet online!
A helyszínen mindig, minden esetben váltható belépő, azonban ha előre megváltod a belépőjegyedet, gyorsabban  tudsz bejutni a tulipánszüretre! 

https://jegyvasarlas.hu/esemenyek/tulipanszuret-koroshegyen/65fee7eea4a0c65ac96748d6

Parkolással kapcsolatos tunivalók és szabályok ide kattintva olvashatók!

Merre keresd, hol találod?
Ide kattintva a helyszíni információkat olvashatod!

Hasznos információk, gyakori kérdések:

 • Parkolás: A bevezető út két hatalmas, összesen kb. 1200 férőhelyes parkolóhoz vezet, melyek épp a bejáratnál találhatók. KIEMELTEN KÉRÜNK MINDENKIT arra, hogy NE parkoljon a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén! Ez nagyon fontos a helyi lakók nyugalma, a balesetek elkerülése és a forgalom zavartalan áramlása miatt! A forgalmat tapasztalt személyzet irányítja a polgárőrség segítségével, kérjük minden tanácsukat kövessétek és fogadjátok meg. Céljuk, (mint ahogy nekünk is), hogy mindenki a lehető leggyorsabban tudjon bejutni a rendezvényre. [További információ, szabályok ide kattintva olvashatók!]
 • Alternatív megközelítési módok: Amennyiben lehetséges, kérjük érkezzetek kerékpárral, rollerrel, tömegközlekedéssel, vagy kössétek össze egy kellemes tavaszi sétával a programot. Ez jót tesz az egészségnek, a környezetnek és a forgalomnak is! [Bővebb információ ide kattintva olvasható!]
 • Érkezés időpontja: Mi azt javasoljuk, hogy akinek lehetősége van rá az jöjjön HÉTKÖZNAP. Hétvégi látogatóinknak jellemzően megnövekedett forgalommal és sorban állással kell számolniuk. Gyerekekkel kifejezetten ajánlott hét közben érkezni!

 • Öltözet: A helyszín egy autentikus gazdaság, sok-sok tágas zöldterülettel. Ajánlott váltócipővel felszerelkezve érkezni, esős napokon gumicsizmával készülni. A fehér cipőket hagyjátok otthon! :)

 • Szedési technika: A tulipánokat csak éles eszközzel, száruknál levágva lehet szedni, a hagymástól tilos a virágokat szedni!

 • Eszközök: Metszőolló letéti díjért cserébe kölcsönözhető a helyszínen. A letét díja 1000Ft, ha visszahozod az ollót, vissza adjuk az összeget. A szedéshez mutatós kosarak között válogathattok és a tavalyi népszerűségének köszönhetően idén dupla mennyiségű vödörrel készülünk. Mindezt több méretben és változatos színekben kínáljuk számotokra 3.500 forinttól.

 • Kutyabarát birtok vagyunk, pórázon sok szeretettel várjuk a négylábú vendégeket is! [Házirendünk ide kattintva olvasható!]

 • Egyéb termékek: Hagymás virágaink kaspós kiszerelésben is elérhetők a helyszínen! Palánták és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek az ajándékboltban vásárolhatók.

 • Tulipánhagyma-vásár: Tulipánhagymákat ősszel lehet majd vásárolni, mert akkor ültethetők! Részletes információ hamarosan...

 • Fizetési módok: Bankkártyás és készpénzes fizetési lehetőség is rendelkezésre áll. SZÉP-kártyával egyelőre nem lehet fizetni.

 • Megközelítés: Budapest ~125 km | Siófok ~25 km | Balatonföldvár ~2,5 km. Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy keskeny, murvás út végén találjátok a gazdaságot és a parkolókat. Az út ki van táblázva, parkoló van a bejáratnál, buszmegálló közvetlenül a murvás út elején található! [Waze útvonaltervezés ide kattintva.]

 • Csak a hivatalos felületeinken megjelenő információkért tudunk felelősséget vállalni! Csatlakozz az eseményhez, kövesd az oldalunkat, Instagramunkat, hogy mindent pontosan és időben tudj! Friss, aktuális képeket Facebookon és Instagramon is osztunk meg!

Az időjárást, a tulipánok életciklusát, a forgalmat nem mi irányítjuk, így garantálni nem tudjuk azt, hogy mindenkinek jut virág. Mi MINDENT el fogunk annak érdekében követni, hogy minél több ember otthonát díszíthesse kőröshegyi tulipán. Kérjük legyetek türelemmel felénk, a többi látogató és a természet felé is! ♥