Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5+1 tipp a hőség ellen

A levendula fő szezonja a nyár, a napsütés pedig elengedhetetlen része a szüretnek, így érdemes felkészülni erre. A test hővédelme és a bőr védeleme nagyon fontos, hiszen ilyenkor nagyon erős napsugárzás éri azt. A levendula IMÁDJA a forró napsütést, de a szüretelők jobb, ha felkészülten érkeznek, ezért összeszedtünk néhány tippet, hogyan őrizhetjük meg egészségetünket és komfortérzetünket a meleg időben.

​1. Megfelelő öltözet:
Lehet egyszerre divatosan és ényelmesen öltözni! A széles karimájú, világos kalapok a fotókon fantasztikusan mutatnak, miközben a fejünket óvják a napsütéstől! Érdemes világos színű, lenge ruhát választani, ezt kiegészíteni egy könnyű anyagú sállal. Ez a kombináció praktikus, hiszen nagy felületen fedi a bőrt, de mégis légies megjelenést eredményez. Egy fodros kézi napernyő romantikussá tesz minden fényképet, és könnyen elfér a kézben.
Tipp: Erre a célra egy dekoratív esernyő is tökéletesen megfelel.

 

2. Bőrünk védelme
Első lépésként állapítsuk meg, milyen típusú a bőrünk: az 1. bőrtípusba tartoznak a vörös vagy világosszőke hajú, fehér bőrű emberek, akik szinte sohasem barnulnak le. A 2. típus először leég, majd lebarnul, a 3. típus már ehhez képest jól barnul. A 4. típus szinte sohasem ég le. Ezután már könnyen eldönthetjük, milyen faktorszámú naptejet használjunk: A gyerekek és az 1. típusba tartozók válasszanak minimum 40-es faktorszámú fényvédőt; a 2. típusnak legalább 20-as, a 3.-nak legalább 10-es fényvédő faktorra van szüksége, a 4.-es és az afölötti bőrtípusokba tartozók az alacsonyabb jelölésű készítményeket is használhatják.
A naptejekben található UV-filternek legalább 20 percre van szüksége, hogy a hatását tökéletesen kifejtse, jobb, ha már otthon bekenjük magunkat és másfél óránként ajánlott az újrakrémezés is!

3. Árnyék
Bármennyire felkészülten érkezik, túl sok időt ne töltsön egyszerre a tűző napon. Igyekezzen 20-30 percenként szünetet tartani a szüretelésben. Érdemes pihenni, feltöltődni egy kicsit a mezőket körülvevő árnyas ligetben. Piknikplédet otthonról kell hozni, de rengeteg kerti bútor és függőágy áll a látogatóink rendekezésére! Aki gyors felfrissülésre vágyik, azok számára tökéletes megoldást kínálnak párakapuink!

4. Folyadék
A felnőtt szervezetnek napi 2-3 liter folyadékra van szüksége, de melegben ennél jóval többet igyunk. Otthonról is hozhat magával üdítőt, de a gazdaságban található kávézó levendulával készült hűsítő italok garmadával várja a vendégeket!

5.Gazdik és négylábú vendégeink számára
A sorok között kevés árnyék van, ezért jobb, ha a kutyák az árnyékban várnak az aratás ideje alatt. Keressék a kihelyezett itatóinkat, ahol mindig friss vízzel várjuk kedvencét!

+1 tipp: Levendulapermet
A levendulavíz jótékony hatásait ebben a cikkben már bővebben is kifejtettük, itt többek között bőrnyugtató hatását emelnénk ki! A leégett bőrre permetezve kíméletesen enyhíti a fájdalmat, miközben ápolja is az igénybevett bőrfelületet!