Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Levendulaszüret

Közel 8 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj vár két hónapon keresztül Kőröshegyen! 

Lila meseország vár Kőröshegyen júniustól! Mondd, hogy idén nem hagyod ki a levendulaszüretet! Ha a magyar tenger után a levendulatengerben is nyakig elmerülnél, vedd az irányt Kőröshegy felé! 8 hektár levendula illatozik nálunk egész nyáron, árnyas ligetekkel körbeölelve. Tapasztald meg a levendula nyugtató hatását, kapcsolódj ki és vidd haza magaddal az élményt illatos lila csokorba kötve.

A gazdaság mindössze 2,5 kilométerre található a Balatontól! (Balatonföldvár~2,5 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km)
Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálunk. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet nálunk, aki kísérőként érkezik.
Szeretnénk Veletek megosztani néhány HASZNOS TUDNIVALÓT! heart

Waze link: www.bit.ly/KoroshegyiLevendulas

Mikor mi virágzik?

Francia Levendula: június elejétől július elejéig
Angol levendula: július elejétől augusztus közepéig
Ezek hozzávetőleges időpontok, melyek függnek az időjárási viszonyoktól!

Mivel lehet levendulát aratni?

Levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása - tépése a bokrok sérüléséhez vezet! Metszőolló kölcsönözhető letéti díjért (mely visszajár) vagy akár haza is vihető nagyon kedvezményes áron.

Mibe lehet levendulát szedni?

Levendulát a helyszínen vásárolt aratótáskába vagy kosárba lehet szedni! Ha előző években már vásároltál nálunk KOSARAT, idén is elhozhatod és csak a megvásárolt levendulát kell kifizetned.

Az aratótáskába minimum 25 cm szárú levendulát lehet szedni! Csak virág, vagy morzsolt levendula aratásának lehetőségeiről kérjük érdeklődjetek a helyszínen!

Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülünk a virágok mellett!

Hol lehet levendulát aratni?

Levendulát szedni csak az aratásra kijelölt helyeken lehet. Mindennap új sorokat nyitunk meg a látogatónk részére, levendulaőreink folyamatosan a vendégeink segítségére állnak, hogy mindenki gyönyörű csokrokkal távozhasson.

Vannak külön fotózásra elkerített területek és elemek?

Természetesen igen. Külön elkerített részeket "Fotózásra kijelölt terület" táblákkal láttunk el. Ezeken a helyeken több vintage bútort, fotós keretet, és óriás hintákat helyeztünk el, hogy a legszebb emlékeket mindig megtudjátok örökíteni!

Érkezhetek házikedvenccel a gazdaságba?

Kutyusok a levendula sorokon kívül pórázon sétálhatnak, és árnyékos pihenőt is kialakítottunk részükre, ahol friss vízzel várjuk Őket! A levendulasorok közé azért se vigyetek kutyát, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben!

Található vendéglátóegység a gazdaságban?

A levendulás területén található egy kávézó, ahol jéghideg frissítőket, házi süteményeket, kávékat, szendvicseket és természetesen levendulás gasztro termékeket kóstolhattok. 

Vásárolhatok levendulás ajándéktárgyakat?

A gazdasági területén helyet kapott egy bolt is, ahol minden általunk készített kézműves terméket kínálunk. Messze földön híres levendulaszörpünket is itt tudod megkóstolni! De a választékunkban találsz levendulás zsákokat, illóolajat, virágvizet, mézet, lekvárt, szappant és még rengeteg mindent :)