Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Angol vagy francia?

A balatoni klíma és a kőröshegyi agyagos, löszös talaj ideális környezetet biztosít a levendula számára a növekedéshez, mostanra egészen derékig érő, elképesztő méretű bokrokból áll a levendulamezőnk! Két levendulafajta terem a gazdaságban, és ezt kell róluk tudni...

Francia levendula (Lavandula Angustifolia):
Valódi, vagy orvosi levendulának is nevezik még ezt a fajtát. Sötétlila virágai alacsony növésű (40–60 cm) bokrokon virítanak június hónapban. A legjobb minőségű levendulaolaj ebből a fajtából készül, étkezési célra is a francia levendula való. Gazdaságunkban francia levendulából készítjük kézműves termékeinket.

Angol levendula (Lavandula x Intermedia):
Ez a levendula-fajta hatalmas bokrokon, nagy méretű virágokat hoz, szára akár a 70-100 centimétert is elérheti. Aromája és nagy olajhozama miatt a parfümipar egyik kedvenc alapanyaga, színe finom pasztel árnyalatú, már-már kékben pompázik. Francia társához képest később virágzik. Júliustól egészen augusztus végéig élvezhetjük az angol levendula szépségét.

Szívünkhöz mindkét fajta ugyanannyira közel áll, minden levendulában megtalálható a szépség, szerintünk még keresni sem kell nagyon! Jöjjön el, nézze meg mindkét levendulát a valóságban is, Gazdaságunk minden nap nyitva tart a levendulaszüret ideje alatt!